Leen Van Lindt

Welvaartstraat 77
2530 Boechout

0032 486 84 46 13

leen@contutti.be

Waar zet ik graag mijn schouders onder?

Versterken van samenwerken staat centraal in wat ik doe. Ik heb er plezier in mensen en organisaties te ondersteunen om samen maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Mijn leidmotief is “in verbinding ontwikkelen”. Ik ben in mijn element als ik mensen kan verbinden over de grenzen van disciplines en organisaties. Ik faciliteer samenwerking zodat mensen zich kunnen ontplooien en waar cocreëren de motor is. Samen onderzoeken we mogelijkheden en richtingen die bijdragen aan werkplezier, aan ieders ambitie, focus of verlangen. Zo ontstaat er gemeenschappelijkheid zowel in de onderlinge omgang als de beoogde doelen, ambities en acties.

Wat typeert mij?

Ik creëer graag de context waarbinnen mensen een betekenisvol gesprek kunnen aangaan. Sterke relaties en een waarachtige dialoog zetten een verbindende kracht in gang. Mijn intuïtie maakt dat ik een sterke antenne heb voor onderliggende dynamieken. Mijn kracht ligt in het genereren van beweging en vitaliteit waar de samenwerking is vastgelopen of het aanwezige potentieel onvoldoende wordt benut. Wat ik doe is meedenken, reflecteren, spiegelen en ideeën aanreiken zodat we vanuit wisselende perspectieven leren denken, waarnemen en handelen. In elke situatie probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat er nodig.  Ik combineer een rijke praktijkervaring en stielkennis met een open, onbevangen en onderzoekende houding.

Korte bio

  • In 2008 gestart als zelfstandig procesbegeleider, trainer en zaakvoerder. 
  • Voordien 15 jaar ervaring in het begeleiden van projecten en veranderprocessen bij de stad Antwerpen, de VVSG, De Wakkere Burger en het Instituut voor de Overheid.
  • Gedurende 10 jaar begeleidde ik als procesbegeleider en procesarchitect van Levuur overheden en non-profit organisaties in het ontwikkelen en inzetten van een participatieve attitude en aanpak.
  • In 2021 medeoprichter van Contutti. Met Contutti focus ik me op het begeleiden van complexe samenwerkingen tussen organisaties. 
  • Tussendoor gaf ik met plezier initiatie in het zeilen en het windsurfen aan laatstejaars sportschoolstudenten. 

Professionele ontwikkeling

  • Licentiaat Politieke en sociale wetenschappen & Postgraduaat Media- en Informatiekunde
  • Aggregatie HSO en HOKT
  • Als basisopleidingen in het werken met mensen vermeld ik graag: de leergang ‘Procesbegeleiding voor groepen’,  de leergang ‘Systemisch werk’ en de vierjarige opleiding Gestalt.
  • Mijn praktijk als procesbegeleider verrijk ik regelmatig met korte workshops: Voice Dialogue, Wiel van leiderschap en verandering, Deep Democracy, Sociocratie 3.0, Wicked Skills, …
  • Op regelmatige basis reflecteer ik door middel van supervisie en intervisie.